T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MUT - Dere Ortaokulu

Dere Ortaokulu

Telefon
0 324 7890222
Belgegeçer
0
WEB
https://dereortaokulu.meb.k12.tr
Adres
DEREKÖY MAH. DEREKÖY KÜME EVLERİ NO: 185 İÇ KAPI NO: 2 MUT / MERSİN
Vizyon
Dere Ortaokulunu; saygın, güvenilir, tercih edilen ,eğitim öğretim alanında gelişmelere açık bir okul haline getirmektir.
Misyon
Dere Ortaokulu , çağın gereklerine göre kendini yenileyebilen, katılımcı, yaratıcı, bilimsel, bir eğitim anlayışı ve nitelikli eğitim- öğretim ile hem bir eğitim kurumuna, hem de iş ,meslek ve toplum hayatına uygarlığın getirdiği nitelikte değişime ve gelişime açık, aydın yurttaşlar yetiştirmek amacıyla hizmet verir. Geçmişiyle övünen,milli kahramanlarını anlamış ve tanımış bireyleri topluma kazandırmak ister. Amacımız bilim çağında, yöresel kimliğini ve milli değerlerini muhafaza edebilen, bilgisini referans kabul ettirip, kendine saygı ve güven duyan, ufku geniş, girişken genç ve dinamik nesiller yetiştirmektir.
Başarılar
Öğretmen :7
Öğrenci :37
Derslik :5
Kütüphane Kitap Sayısı :1000
Öğretim Şekli :NORMAL EĞİTİM
Saatler
08.30 - 15.10
Isınma
Kalorifer
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
Ulaşım
ÖZEL ARAÇ
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Dereköy´ün ne zaman kurulduğu bilinmemektedir.Köy çevresinde bulunan çok sayıda mezar ve eski çağlardan kalma harabeler, mağaralar, zindanlar , su yolları , merdivenler ve tarihi eserler yörede taş devrinden bu yana insan yaşadığını kanıtlar durumdadır.Türkler’in Anadoluya gelişleri ile birlikte yöreye Müslümanlık girmiştir.Köydeki kemer köprüler Anadolu Selçuklu eserleri durumundadır.Yine 17 yy. ozanı Karacaoğlan şiirlerinde Dereköy’e yer vermektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İLÇE MERKEZİNE 55 KM UZAKLIKTADIR. İL MERKEZİNE 225 KM UZAKLIKTADIR.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır